Frode´s side

Frode lever ikke længere. 23 Marts 2015 sluttede et langt og slidsomt hundeliv med en værdig død inden de fysiske skavanker tog den sidste livsglæde fra en hund som altid har været med og altid har arbejdet sammen med og for bonden. Jeg lader hans side stå en tid endnu for Frode lever stadig – på TV.

Frode er en arbejdende Border Collie med udpræget interesse for får. Han var ikke gammel da vi en vinteraften hentede ham på en rasteplads i Odense. På vejen hjem sad han mellem børnene på bagsædet i bilen mens en voldsom snestorm rasede over den jyske motorvej. Foran os sneglede en kæmpelastbil fra Frode Laursen sig af sted med 40 km i timen hele vejen op gennem Jylland. Der blev Frode navngivet…. og egentlig burde firma Frode Laursen vel sponsorere lidt hundemad for i dag er Frode blevet en af Nordjyllands mest kendte og elskede hunde via sin endeløse TV medvirken. Han er ikke blevet storsnudet af det og har det stadig bedst når han driver får på Hovheden. Da lyser øjnene stadig, skønt alderen ellers trykker ham. Han fyldte 14 år  i Oktober 2014 og bagbenene er slidt op. Han drikker alt for meget vand og ser ikke så godt mere.

Kun en presset diktator sender de gamle mænd i krig – men Frode deltager stadig i hyrdearbejde. Det er ikke et udtryk for ejerens ondskab men fortæller blot at man ikke skal gå nogen steder uden sin Border Collie. Det ville nemlig være ondskab mod hunden.

 

Sku´det være en farlig arbejdende hund??

 

 SAM_0806

I vinteren 2014 besluttede jeg at Frode ikke længere skal med mig på foredragsarbejde i forsamlingshusene. Det er blevet for svært for ham at komme alle de nye steder og møde alle de venlige mennesker som mener at kende ham. Så nu ligger han hjemme mens jeg farer rundt. Inden længe er Frodes tid forbi. Det bliver en hård dag men jeg satser på at overleve ham og selv om det er vemodigt at begrave en hund så glæder jeg mig også til at begynde med en ny og fyrig lille Border Collie hvalp når den tid kommer….

23 Marts 2015 sluttede jeg Frodes lange gode hundeliv med en tur til dyrlægen. Forinden havde vi fodret i stalden, tilset hønsene, gået den obligatoriske tur ned til vejen, spist morgenmad (med lidt ekstra leverpostej) og været en sidste tur på gravhøjene sammen. Nu er han begravet hvor blæsten altid løber, hvor fårene græsser og hvor årenes gang kun mærkes ved de vilde blomsters skiftende pragt. Han forlader ikke sine 9 Hektar men når aftensolens stråler farver himlen mod vest er det Frode som driver lammeskyerne sammen for natten