I den gamle undervisningsfrugthave ved St. Restrup, som blev oprettet af forstander Balles i hans første år som forstander(efter1912) står der et træ som den sidste gartner på skolen i tiden omkring 1980 beskrev som de blårøde æbler. Han mente det var en art Pigeon. Credes Pigeon passer godt på beskrivelsen men træet er meget usselt og der er ikke frugt at sammenligne med. Mit træ har efter nogen års venten endelig besluttet sig til at bære.
Æblet er lille 52 – 55 mm bredt og 50 – 53 mm højt, meget rundt med største bredde på midten. Herfra runder det lige meget til stilk og bæger og der er en lille afsluttende flade mod stilkgruben.Der er rust i stilkgruben. Stilken er tynd (2 mm) og kun lidt tykkere i enden. Stilkgruben virker ret spids og dyb. Huden er næsten ensartet mørkerød, dog mere farvet på solsiden. Skyggesiden mere lys rød – men stadig ensfarvet.
Bæger ret lukket spidst. Bægerhulen jævn, meget velformet uden synlige ribber. Kernehuset virket ”fladtrykt” axehulen næsten lukket, karstrenge rammer spidsen af bægeret.Kernehuset sidder ret højt i æblet. Kødet er fast, sprødt og passende saftigt. Smagen er fin lidt frugtagtig hindbær og der er ikke markant bitterhed i huden. Frugtkød hvidligt/svagt gulligt, bruner ikke ved gennemskæring.
Spisemoden fra oktober – holdbarhed ukendt men mon ikke den holder til jul.
Dette er et rasende godt spiseæble – men næppe Credes Pigeon. Krp. Frederik og Broholm kunne ligne – men ikke modenhed og smag.