Lammekød er godt og med danske velmodnede slagtelam er det endda RIGTIG GODT og så opfylder det, her hos os, princippet om kortrejst mad. De fleste lam fødes og slagtes i samme kirkesogn så enkeltbilletten er kun til en tur på 6 km. Kun hvis efterspørgslen fra private kunder er for lille kommer handelsmandens lastbil ind i billedet.
Lammene er født i marts måned i stald og jeg tilser dyrene mange gange daglig i læmmetiden. Under opvæksten er lammene på græsmarkerne fra først i maj til slagtning. Vædderlam fravænnes mor ved 3-4 måneders alderen mens en del gimmere bliver i flokken.
Lammene opnår en slagtevægt på 20 -25 kg og du kan bestille den størrelse du foretrækker. Jeg sælger ikke fede lam. Mit favoritlam er tæt på 25 kg og det er magert med saft,kraft og smag af sommer.
Lam slagtes i Øster Hornum slagtehus som laver et virkelig godt stykke arbejde.
Der sælges ikke sorte slagtelam – heller ikke af dem med sort uld. Alle lam sælges med moms og der afregnes til skattefar.
Hvis du vil købe levende dyr og slagte selv kræver det at du har et CHR nummer. Det skal man have også selv om man agter at slagte dyret med det samme!!
Hvis du vil købe slagtelam så giv en besked til naturkarsten@gmail.com – så kommer du på maillisten som orienterer om priser og slagtetidspunkter.
Prisudregning er midlertidiigt sat ud af kraft – men i god tid inden slagtesæseonen i august vil der komme en pris man kan regne med.