Søren Thrysøe

Dette træ stod centralt i pastor Wøldikes prydhave i Øster Hornum i 1860´erne. Hvorfor netop denne sort på pladsen foran verandaen når han nu havde mere end 250 pæresorter?? Det må have været en yndlingspære

Jeg har foreløbig navngivet den efter Søren som har fortalt mig, at det var det bedste pæretræ i byen at stjæle pærer fra, da han var barn. Se det er en anprisning. Tiden vil vise at sorten hedder noget helt andet og  info følger når jeg er blevet klogere. Foreløbig er det gamle træ en ren ruin som ikke bærer frugt mere. Mit eget nye træ gav i 2012 7 frugter i September. Det var pærer af bredbuget pæreform og god størrelse. Passende saftig og god sødme, velkrydret og i alle måder en rasende god pære. Om lagring blev der ikke tale – jeg spiste dem alle på et par dage. Jeg længes allerede efter høst i 2014 for Wøldike og Søren havde ret – det er bestemt værd at dyrke denne gode pære.

Desværre holder mosegrisene også meget af sorten – så det bliver først i 2015, jeg igen skal dele Sørens glæde ved pæren.